KVfc2
m5
m4
m2

Een fantastische plek om te judoën

CM2018508x159

Judoman met passie krijgt lintje
zaterdag 21 maart 2009

BREDA - Om vier 's nachts trainde hij uitgebakken bakkers, erna kwamen
mindervalide judoka's en bejaarde artsen aan de beurt.

"Maar de kinderen waren en zijn nummer één," vindt Jan van der Heyden nog steeds. Duizenden jonge Bredanaars vonden via hem de weg naar de waza-ari, de koka en de yuko. Ruim een halve eeuw judo-onderricht bracht de bijna 73-jarige 'meneer Van der Heyden', zoals hij door zijn pupillen wordt aangesproken, een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Peter van der Velden deelde zaterdag hem mee, dat hij opgenomen was in de Orde van Oranje Nassau. "Een gedreven man met sport als passie", noemde Van der Velden hem. "Een judoka, die kinderen ook vormde als persoon." Jan van der Heyden bleek volledig verrast, toen kinderen en kleinkinderen en verder een groot gevolg van vrienden en bekenden het clubkampioenschap van judovereniging De Baronie verstoorden. "Ik vind dit erg prettig", was de eerste reactie van de judoleraar, afkomstig uit de onderwijswereld. "Maar waarom eigenlijk? Ik heb alles met plezier gedaan. Judo is een superhobby van me geworden."

bron: BNDeStem

logoJVBaronie2012

Direct naar
Sweaters Judovereniging Baronie